Website van Paul Wagenaar
 

 
StartpaginaStamboomMijn werkHobby'sAllerlei

Wie ben ik?

Paul.jpg (9742 bytes) Ik was 14 jaar en na twee jaar MULO was ik het leren zat. Ik ben gaan werken bij het toenmalige staatbedrijf PTT en wel bij de telefonietak. Van telecommunicatie hadden we toen nog niet gehoord.
In deze nieuwe omgeving bleek meer kennis van de (telefonie)techniek nodig en dat motiveerde mij om te gaan leren in dit vakgebied. Na 13 jaar (onderbroken door twee jaar militaire dienst bij het korps mariniers, had ik mijn HTS-diploma (informatietechniek).
Vele soorten werk heb ik bij KPN-telecom gedaan totdat er in 2001 veel mensen uit moesten. Omdat ik twee jaar voor mijn VUT-datum zat kreeg ik de keus voorgelegd: met de VUT gaan of kans op ontslag. Dus in 2002 met de VUT op nog net 52-jarige leeftijd.
Hobby's
Aan tijdsbesteding geen gebrek met mijn vele hobby's, zoals een eigen bedrijfje, petanque, genealogie, Bommel, internet, belastingen, go, en nog wat andere. Eigenlijk kom ik alleen maar toe aan petanque en internet.

Paul of Wijbe
Ik ben genoemd naar mijn opa Wijbe aan vaderskant. Mijn tweede naam is veroorzaakt doordat mijn moeder katholiek was opgevoed en daar hoort de naam Maria bij (of je nu een jongen of een meisje bent).
Mijn opa had echter een koosnaampje Paul. Deze naam komt van het hoorspel Paul Vlaanderen, waar mijn oma een liefhebber van was. Omdat het vernoemen niet door mijn vader op prijs werd gesteld, koos hij voor de roepnaam Paul. Ik heet dus eigenlijk al Paul vanaf mijn geboorte.